Verslag

TIM Challenge 7 | RC Paradise

Op 10 december 2017 waren we te gast bij RC-Paradise in Uithoorn. RC-Paradise maakt deel uit van de winkel 'The border'. Het is een technische binnenbaan in een mooie accommodatie. De baan heeft zeer goed tapijt met hoge grip waardoor je auto al snel goed rond gaat. Met een muziekje op de achtergrond en de RC onderdelen overal te bewonderen geeft het een leuke en intieme sfeer op de baan. Michel en Thaan verzorgen zoals altijd weer goed met hapjes en drankjes.

20171210 100146

Ondanks dat de opkomst niet heel groot was hebben we er een hele mooie wedstrijd van gemaakt. Voordeel van wat minder deelnemers is natuurlijk dat je meer rijtijd kan inplannen. We konden daarom ook maar liefst 4 kwalificaties rijden waarvan de 2 snelste met een punten systeem bij elkaar opgeteld werden. We hadden 3 finales waarvan je 2 beste resultaten telde. Hierdoor heeft iedereen bijna 50 minuten pure rijtijd gehad. Dat is eigenlijk uitzonderlijk veel voor 1 dag. We hebben dan ook flink doorgereden van 9:30 tot ongeveer 17:00.

Vorig jaar hadden we al de TT klasse toegevoegd en dit jaar ook de Truck klasse. Deze klassen sluiten mooi aan bij de FUN gehalte van deze wedstrijd. Misschien moeten we maar eens nadenken over een naamswijziging :-) , aangezien deze de lading niet meer helemaal dekt. De strijd op de baan was te zien in alle finales.

M-chassis klasse
De M-chassis had net wat meer deelnemers dan de andere klassen. Er was een A en B finale. In de B finale was er een mooie strijd tussen Vincent en Mike. Mike kon net als winnaar uit de strijd komen maar was super spannend met Vincent. Andre Heskamp volgde met een derde plaats. In de A finale waren er een paar snelle rijders die het Michael moeilijk maakte. Naast Michael was ook Michel van der Velden, Fons en Morgan zeer snel. Vooral onze gast rijder uit Canada Morgan ging steeds sneller en sneller. Uiteindelijk in de finale kon hij Michael behoorlijk weerstand bieden. De A finale werd wel gewonnen door Michael op de voet gevolgd door een mooie 2de plaats van Morgan en een 3de plaats van Michel van den Velden.

20171210 171455

Top-Stock
De Top-Stock wordt ook wel eens TT klasse genoemd omdat men hier uitsluitend met de TT01 of TT02 rijd. Dit zijn uitstekende instap auto’s en met een paar opties ook uitstekende race auto’s. In de TT klasse was een felle strijd tussen Tim, Frank en Thomas. Zij reden alle zeer snelle tijden en zaten elkaar de hele dag op de hielen. Het was uiteindelijk Tim die er met de 1ste prijs vandoor ging (wel toepasselijk eigenlijk J ) met Frank op de 2de plaats en Thomas op de 3de plaats. Frank en Thomas hadden zelfs gelijke punten maar de overwinning van Frank in de laatste finale gaf de doorslag voor Frank. In de B finale was het Danny die Ko en Stefan van zich af kon houden voor de overwining.

20171210 171129

Truck klasse
Nieuw voor dit jaar dus de Truck klasse. Dit is een klasse die snel in populariteit groeit. De realistische uitstraling en rijgedrag maken deze auto leuk om te zien en te rijden. In de Truck helaas maar 4 deelnemers maar de strijd was er wel. De ronde tijden lagen dicht bij elkaar. Michel van den Velden won uiteindelijk door net wat sneller te zijn in de finales. Martijn kon goed volgen op de 2de plaats en Michel Nijman pakte de 3de plaats.

20171210 170844

Hierbij nog een bedankje aan de organiserende club RC Paradise in de vorm van Michel en Thaan. Alles was weer goed geregeld zodat we een mooie wedstrijd konden rijden. Een dankwoord voor Vincent Paternotte die ons altijd voorziet van de nodige sponsoring in de vorm van Bekers en handout motoren. En last but not least Martijn van der Heijden voor de grote hulp met de wedstrijdleiding. We hebben met 3 man achter de computer gestaan zodat we allemaal ook lekker konden rijden. Maar Martijn heeft de hele wedstrijd aangemaakt en ingedeeld wat toch het belangrijkste deel van het werk is. Alle rijders bedankt voor hun komst en het trotseren van het barre weer. We zaten tenminste lekker warm binnen :-)

20171210 140904


Excuus voor de erbarmelijke slechte kwaliteit. Iets niet helemaal goed gegaan met foto’s maken.

Volg ons op facebook TIM-Challenge en facebook ModelAction.

Tags: Tamiya, RHI, RC Paradise, TIM Challenge

Nieuws Rijden RC
  • 13 januari 2021
  • By RC-redactie

Fire Dragon 'Special Edition' | Tamiya

Tamiya Fire Dragon 1:10 'Special Edition' De Fire Dragon was de machine die werd gebruikt door de hoofdpersoon van de mangaserie "Radicon Boy" en werd voor het eerst uitgebracht als een RC-model in...

Nieuws Rijden RC
  • 26 januari 2021
  • By RC-redactie

Brushless ESC 04SR (Sensored) | Tamiya

Tamiya Brushless Electronic Speed Controller 04SR (Sensored) Deze ESC TBLE-04SR snelheidsregelaar is ontworpen voor gebruik met Tamiya brushless motoren (Sensored) en ook brushed motoren 23T en...