Verslag

Rock Warrior II | Carson

Heb je altijd al je eerste stappen willen zetten in het rijden met een RC-auto? Dan is nu je kans om dit te doen met het zeer aantrekkelijke model van Carson; de 1:10 Rock Warrior II. Deze kant-en-klare alleskunner heeft een beproeft chassis, enkele optionele aluminium onderdelen, een storingsvrije 2,4 Ghz zenderset en zelfs in- en uitschakelbare verlichting!

De Carson Rock Warrior II is een verbeterde versie van de ‘oude’ Rock Warrior en is tevens uitgerust met een aantal mooie optie onderdelen zoals heavy-duty aluminium oliegevulde schokbrekers, blauw geanodiseerde aluminium optie onderdelen, waterproof snelheidsregelaar, stuurservo en natuurlijk de superstoere aan- en uitschakelbare verlichting waarmee je ook leuke nachtritjes kunt maken in het donker.

Het mooie van alles is dat de set al compleet gebouwd en afgesteld geleverd wordt. Je kan dus na aanschaf de accu laden en meteen gaan rijden. Het laden van de meegeleverde Li-Ion accu (2200 mAh) duurt met de meegeleverde snellader ongeveer 3,5 uur, een mooie gelegenheid om de handleiding op je gemak door te lezen, wat vaak niet gedaan wordt!

Eerste indruk
De set wordt geleverd in een mooie aantrekkelijke doos met daarop de afbeelding van de auto en natuurlijk een beschrijving van de inhoud in de doos. Halen we het deksel eraf dan valt meteen op dat Carson veel aandacht heeft besteed aan de agressief vormgegeven Bulldog Truggy carrosserie die echt opvalt met zijn groene en zwarte accenten. Alle ‘stickers’ zijn netjes ‘geplakt’ omdat de body aan de binnenkant gedrukt is, dat geeft een superstrak resultaat want het geheel ziet er zeer gelikt uit! Kijken we nog iets beter naar de auto, nu hij uit de doos is, dan zien we dat de verstralers aan de voorkant er niet voor de show op zitten, maar ook echt werken! Zelfs aan de achterkant zitten twee achterlichten die je aan of uit kan zetten, super cool en een leuke toevoeging om eens wat later op de avond een bosritje te maken wat echt een mooi (light)effect geeft.


De Rock Warrior II staat op mooie grote zwart uitgevoerde spaakvelgen met Super High Grip Micro pin banden wat het totaalplaatje helemaal compleet maakt! De Micro pin banden geven de auto meer dan voldoende grip op verschillende off-road gronden zoals turf, zand, klei en bosgrond. Asfalt is overigens niet echt aan te raden omdat de Micro pins dan erg hard zullen slijten, maar het kan wel.

>> Een flinke heuvel zal geen enkel probleem zijn voor de Rock Warrior II.<<

Carson levert bij de Rock Warrior II een fijn in de hand liggende stuurwielzenderset, de Reflex Wheel Pro die voorzien is van een lekkere foam grip. Op de zenderset vind je een aantal knoppen voor het instellen van de stuuruitslag en het fijn regelen van het gas geven. Daarnaast vind je er de gebruikelijke trims voor de gas- en remfuncties. Door middel van kleine LED’s geeft de zender aan of de batterijen nog vol zijn, superhandig! De verlichting van het model regel je helaas niet op de zenderset, maar met een knopje in de auto. Kijken we naar het chassis dan kunnen we niet anders constateren dat Carson ook daar de nodige aandacht aan heeft besteed. Het is netjes afgewerkt en is op bepaalde plaatsen voorzien van optie onderdelen zoals een aluminium blauw geanodiseerde motorsteun, zeskant wielmeenemers, 4-WD aandrijfas en natuurlijk de aluminium schokbrekers die traploos verstelbaar zijn. Tevens heeft het model instelbaar camber en is hij voorzien van stabilisatiestangen voor een betere wegligging.

Bekijk deze foto set op Flickr

Om te zorgen dat je onder alle omstandigheden kunt beschikken over voldoende stuur heeft Carson een sterke waterdichte servo ingebouwd die een trekkracht heeft van wel 6kg! Daarnaast is ook de snelheidsregelaar waterproof zoals Carson hem bestempeld, maar daar zou ik altijd voorzichtig mee zijn want het blijft elektronica en dat gaat vaak niet echt samen met water. Tenslotte is ook de ontvanger voorzien van een rubber afdichting zodat ook deze spatwaterdicht is en heeft hij een handige failsafe functie. De failsafe grijpt in als je model er vandoor wil gaan als je bijvoorbeeld een lege zenderset hebt of buiten bereik bent. Met de ingebouwde elektronica zou het rijden door een plas of nat gras geen enkel probleem moeten zijn.

Het enige minpunt is dat er gebruik is gemaakt van een ‘ouderwetse’ Cupmachine borstelmotor en er niet voor een borstelloze variant is gekozen. We snappen dat een dergelijke combinatie de prijs opdrijft en het model dan geen instapmodel meer is. Toch blijft het jammer in deze tijd. Het neemt niet weg dat de auto niet goed zou presteren met deze borstelmotor, dat doet hij namelijk wel. Onze eerste indruk van deze Rock Warrior II is top!

We gaan een stukje rijden!
Nu komt het leukste gedeelte van de test en dat is het rijden met de auto. De accu’s zijn geladen en we gaan op weg naar onze testbaan. Als het goed is zal het model geen enkele moeite hebben met het rijden op onze ‘testbaan’ dus we gaan zeker een leuke middag krijgen! Omdat de auto helemaal nieuw is rijden we de eerste meters voorzichtig en gaat het langzaam harder. Carson is zo slim geweest om het motortandwiel te beschermen met een plastic afdekkapje, zodat er minder stenen tussen het motortandwiel en spurgear kunnen komen. Een echt nadeel is dat als er een steentje of harde korrel zand tussen komt deze er niet uit kan.

De auto ‘voelt’ in elk geval goed aan en reageert super op het sturen en het gasgeven. Het is jammer dat de auto niet nog harder kan, maar voor een beginnende RC-rijder is het voorlopig meer dan voldoende snelheid. De wegligging is perfect voor een 1:10 die zo uit de doos komt, we hebben niet het gevoel om het toe-spoor of camber anders af te stellen. Dat is ideaal voor een beginner, want die kan zich volledig concentreren op het leren rijden. De meegeleverde LiPo accu zorgt voor lekker lange rijtijden ondanks dat het maar een 2200 mAh is.

Bekijk deze foto set op Flickr

Nu we er toch zijn proberen we meteen de LED verlichting. Deze moet je met een schakelaar aanzetten in de auto, dus niet op de zender. De LED’s aan de voorkant geven behoorlijk wat licht zodat het supervet is om in het schemer een rondje te rijden. Ook de achterlichten zijn mooi rood verlicht, wat het geheel een super coole aanblik geeft.

Springen met de auto gaat lekker maar probeer niet te hoge heuvels te nemen want dat vindt het model niet echt prettig. De Rock Warrior II is voornamelijk gemaakt om lekker over onverharde wegen te rijden en af en toe een heuveltje te nemen, daar blinkt hij ook echt uit. Door de vierwielaandrijving heeft de auto lekker veel grip en is geen ondergrond te gek. Daar dragen ook zeker de tandwieldifferentiëlen en slipper clutch aan bij. De slipper clutch zorgt ervoor dat je niet elke keer nieuwe tandwielen hoeft te steken als je wat harder land bij hoge sprongen. De slipper vangt de klap op die op de aandrijflijn komt bij een harde landing.

>> De verstralers aan de voorkant zitten er niet voor de show op, ze werken echt! <<

Conclusie
Nu we de auto goed hebben bekeken en er mee gereden te hebben kunnen we een reëel oordeel vellen over de Rock Warrior II. Laten we beginnen bij de looks van de auto, deze vinden we echt top waarbij er veel aandacht is besteed aan de afwerking. Het model is ook netjes gebouwd en erg compleet geleverd met een goede zenderset, accu en lader. Het eerste wat we extra aan zouden schaffen is natuurlijk een optionele snellader of een tweede LiPo accu en verder helemaal niets.
Het chassis zit netjes in elkaar en is voorzien van alle mogelijk denkbare afstelmogelijkheden zoals camber, wielspoor, rijhoogte, slipper clutch en nog veel meer. Als beginnende rijder zal je daar niet echt mee bezig zijn, maar het is zeker leuk om er eens mee te experimenteren en handig dat het er op zit natuurlijk! Door de vierwielaandrijving rijdt het model over en door de meest onverharde wegen. Een flinke heuvel zal geen enkel probleem zijn voor de Rock Warrior II en een hoge sprong zal niet meteen uitmonden in een flinke schade, want het chassis is erg robuust en kan tegen een stootje.

De Rock Warrior II is een leuk model voor de beginnende rijder die niet meteen je hele bankrekening leegtrekt. Met een adviesprijs van rond de € 250,- is de Rock Warrior II een echte topper. Ben je op zoek naar een leuk model dat zeer compleet is uitgevoerd en echt behoort tot de fun klasse, dan zou ik de Carson Rock Warrior een serieuze kans geven!

Rob Kaan en Janice van Riel (foto’s)

carson-modelsport.com

rapidhobbyimport.nl

Tags: 1:10, Elektro, RTR, RHI, Carson, Truggy

Nieuws Rijden RC
  • 22 maart 2021
  • By RC-redactie

FS Reflex Stick II | Carson

Carson FS Reflex Stick II zender Klassieker in een nieuw jasje!De Reflex Stick II van Carson-Model Sport is een goedkoop, modern en technisch hoogwaardig 6-kanaals afstandsbedieningssysteem voor...