Verslag

RCR Roeselare | 8e TamiyaCup BE

Zondag 16 juli, een mooie dag om de achtste van 10 races op de Belgische Tamiyacup kalender te rijden. De race werd gereden in Roeselare bij RCR. Eén van de oudste clubs in België en ook het thuiscircuit van vele Tamiyacup rijders. Het is dan ook jammer dat dit circuit moet verdwijnen, maar geen paniek, de club heeft een nieuwe locatie toegewezen gekregen waar, als alles volgens planning verloopt, tegen eind dit jaar een volledige nieuw circuit met bijhorende accommodatie in gebruik zou genomen worden. Het werd dus de laatste Tamiyacup race op dit circuit, met 56 deelnemers zag het er ’s morgens alvast uit dat het een mooi afscheid ging worden.

20170716 103952

Het eerste wat opviel was de heropleving in de Formule 1 race. Nadat er in de eerste 7 races steeds minder piloten aanwezig waren in deze reeks, werd beslist om voor de laatste 3 races van het seizoen, de Carson cup motoren weer toe te laten en ook alle Tamiya F1 chassis. Bovendien werd deelnemen in de F1 reeks gratis gemaakt voor iedereen. Dat resulteerde in 8 Formule 1 wagens aan de start in Roeselare. We hopen uiteraard dat deze trend zich verderzet naar de laatste 2 races, waar F1 rijders nog steeds gratis mogen deelnemen.

20170716 153810

Voor elke start werd de accuspanning weer getest door de leden van de technische controle, georganiseerd door de club. Na elke reeks werd een gedetailleerdere controle uitgevoerd van het hele voertuig. De eerste kwalificaties werden gereden op een vochtige baan. Het was al de hele ochtend aan het miezeren, plassen waren er dus niet maar de ondergrond was lichtjes vochtig wat een goede afstelling zoeken moeilijk maakte. De beste tip op dit circuit bleek de rijhoogte van de wagen iets te verhogen, bij de touringwagens uit TW en GT was dat rond de 6 mm.

20170716 101841

Na de kwalificaties werd er een pauze gehouden en kwam de zon kijken. Tijdens de pauze naar goede gewoonte frietjes met een ruime keuze aan vlees bij de cafetaria, waarna we met een goed gevulde maag de finales konden starten. In de finales vloeide het bandensmeermiddel weer rijkelijk, de baan was immers opgedroogd en het zonnetje kwam piepen. Dat resulteerde in snellere rondetijden en mooie racemomenten op het circuit.

20170716 153653

In de junior reeks werd Arno Damiaens, die bijna elke voorgaande race had gewonnen, van z’n troon gestoten door Caitlyn Decrock die er in Roeselare zeer verdiend met de eerste plaats vandoor ging. Arno werd tweede en het podium werd vervolledigd door Quinten Vervloessem, die zijn eerste podiumplaats van het seizoen behaalde.

20170716 164035

De stock reeks werd net als in Zwevegem gewonnen door Marc Joosens, gevolgd door Sven Cassiers op de tweede plaats, die gelukkig van Marc een cardan mocht lenen bij het begin van de dag of hij had het met een 3 wiel aandrijving moeten doen… (collegialiteit ten top in de stock reeks). Het podium werd nog aangevuld met Guillaume Coucke op de derde plaats.

20170716 170646

In de mini reeks weer geen verrassing, Bart Vervloessem ging er voor de 8ste keer op rij met de overwinning vandoor. Steve Heyman zat weliswaar niet ver achter maar moest zich toch tevreden stellen met de tweede plaats. Loïc Dramaix, een nieuw gezicht in de mini reeks vervolledigde het podium met een mooie derde plaats.

20170716 171518

Formule 1 is weer hip en trendy, met de Carson cup motor die weer toegelaten is en het gratis inschrijven, was er terug wat concurrentie om Hans Damiaens van z’n eerste plaats te houden. Tijdens de eerste kwalificatie had Hans het even moeilijk maar nadien kon hij alle races weer winnen en ging er zo uiteindelijk toch weer met de eerste podiumplaats vandoor. Olivier Cornard eindigde op een tweede plaats gevolgd door Dirk De Ceulaerde op de derde plaats.

20170716 174314

Ook in de Euro TW zien we Dirk De Ceulaerde op het podium, hier op de eerste plaats. Olivier Cornard had een drukke dag want reed in 3 reeksen mee, ook in de TW behaalde hij de tweede plaats. De derde plaats ging naar Hubert Cathelain, ook wel gekend van zijn winkel Tamiya RC Shop Menen.

20170716 174434

In de Euro GT reeks stond er geen maat op Olivier Cornard, van begin tot einde reed hij op de eerste plaats en ging er dan ook verdiend met de overwinning vandoor. Je moet het maar doen meerijden in 3 reeksen en dan de snelste reeks nog winnen ook. Ikzelf, Jan Vervloessem, behaalde de tweede plaats in de GT gevolgd door grote broer, Bart Vervloessem op de derde plaats.

20170716 174533

Zeer veel dank gaat uit naar de organisatie bij RCR Roeselare voor het vlotte verloop van de dag en naar alle vrijwilligers die er voor de Tamiya rijders een toffe en gezellige racedag voor groot en klein van hebben gemaakt!

We wensen de club RCR Roeselare een mooi nieuw circuit toe en hopen er volgend jaar weer te gast mogen zijn om de eerste Tamiyacup race op hun circuit te rijden!

Volgende race gaat door op zondag 30 juli te Genk, men kan inschrijven via tamiya.be tot donderdag 27 juli. We hopen jullie allen daar te mogen verwelkomen voor wat weer een schitterende dag belooft te worden.

Tamiya Cup

Facebook

Racing Club Roeselare

 

 

 

 

Tags: Tamiya, Tamiyacup, RCR, Roeselare

Nieuws Rijden RC
  • 09 mei 2022
  • By RC-redactie

Thunder Shot (2022) | Tamiya

Tamiya Thunder Shot (2022) 1:10 Deze kit is een opnieuw uitgebrachte en bijgewerkte versie van Thunder Shot, waarvan het origineel voor het eerst werd uitgebracht in 1987. Onder nummer 58361 was dit...