Verslag

MRCL Bierset | 7e TamiyaCup BE

Naar jaarlijkse gewoonte is ook dit jaar het supersnelle circuit van Bierset een vaste waarde op de kalender van de Belgische Tamiyacup. Afgelopen zondag was er, in tegenstelling tot vorige jaren, geen wolkje aan de lucht en geen spatje regen te bespeuren naast het vliegveld van Bierset. Een met zon overgoten dag dus met temperaturen rond de 30 graden.

20170618 152804

Al vroeg in de ochtend werd het duidelijk dat met het goede ook weer wat meer deelnemers zich aanmelden op de Belgische Tamiyacup. Deelnemers die iets te veel plaats in de pits hadden genomen (de regel is hier een meter per deelnemer), werd daarom gevraagd om wat dichter bij elkaar te schuiven om elke deelnemer een leuk plekje in de pits te bieden. Met meer dan 50 deelnemers was het overdekte gedeelte snel gevuld. Na het plaatsen van enkele parasolletjes werd er nog snel wat extra schaduw gecreëerd zodat geen enkele rijder de hele dag in de volle zon moest staan sleutelen.

20170618 121423

Zoals gewoonlijk gingen de deuren van het circuit weer om 8 uur open en werd er al snel in de ochtend enkele rondjes getraind. Omdat er in de Formule 1 reeks niet genoeg deelnemers aanwezig waren, waren we genoodzaakt om deze jammer genoeg niet te laten doorgaan. Naar volgende race toe werd de beslissing genomen om in de Formule 1 reeks weer alle Tamiya F1 chassis toe te laten en ook weer de Carson Cup motor, bovenop de brushless motor die momenteel gebruikt werd.

En om deze super toffe reeks helemaal terug wat leven in te blazen, zijn de volgende 3 races van de Belgische Tamiyacup gratis voor de Formule 1 rijders!

In de andere reeksen meer dan deelnemers genoeg, tijd dus om met een beetje vertraging het startschot voor de eerste kwalificatie te geven. Om 10u15 gingen de junioren, met 9 rijders, van start om hun eerste kwalificatie te rijden. Na 2 kwalificaties en 3 finales waren het toch weer de supersterke driving skills van Arno Damiaens die hem de overwinning opbrachten. Op de voet gevolgd door het enige meisje in de reeks, maar ze staat zeker haar mannetje, Caitlyn Decrock op de tweede plaats van het podium. Met nog een derde plaats voor Mermoz Geirnaert, ziet het podium er exact hetzelfde uit als vorige race in Zwevegem. Proficiat aan onze junioren, altijd leuk om te zien dat er zoveel jonge deelnemers de weg naar onze toffe hobby kunnen vinden.

20170618 164507 1

Ook in de stock reeks ging het er hard aan toe met 11 deelnemers in de A finale. Sven Cassiers ging er weer met de eerste plek vandoor, gevolgd door Guillaume Coucke op de tweede en Alexander Van Gansen op de derde plek.

20170618 164440 1

Bij de mini’s zagen we dat Bart Vervloessem alles uit de kast moest halen om het gevecht om de eerste plaats nipt winnen van Steve Heyman, die op een mooie tweede plaats eindigde. Voor de derde plaats was er ook nog een spannend duel aan de orde tussen Luc Damiaens en Alwin Vlemincx. Na de derde finale was het toch Alwin die aan het langste eind trok en het podium mocht vervolledigen.

20170618 165617

Geen formule 1 vandaag, maar zoals gezegd, volgende race is ook de Carson Cup motor weer toegelaten en alle Tamiya F1 chassis om zo terug een voller deelnemersveld in deze reeks te bekomen. Ook is het in deze reeks gratis deelnemen tot het einde van het seizoen !

In de TW reeks kon Dirk De Ceulaerde weer een streepje bij zetten bij de reeks met overwinningen dit jaar. Gevolgd door een steeds sneller wordende Olivier Cornard en onze geliefde Tamiyacup webmaster en klassement punten updatende, Hannu Coopman op de derde plaats.

20170618 172215 1

In de GT reeks werden de vorige 6 races door 6 verschillende rijders gewonnen. Om ook deze race een andere winnaar te hebben, zou de winnaar Bart Vervloessem of Bart Verschueren moeten worden. Bart Vervloessem zat goed op schema na de kwalificaties want nam daar de pole positie met een halve seconde voorsprong op Jan Vervloessem die van de tweede plaats op de grid mocht vertrekken in de finales. Na 3 finales was het toch Jan Vervloessem die er met de overwinning vandoor ging, gevolgd door Bart Vervloessem op de tweede plaats en Bart Acda op de derde plaats. Olivier Cornard greep net naast het podium door een gescheurde band op het snelle rechte stuk tijdens de laatste finale, waar hij gelukkig niet te veel schade aan zijn wagen aan over hield.

20170618 172509 1

Kort samengevat was het een superleuke warme dag met braadworsten op de barbecue tijdens de middag (saucisse genaamd bij onze Waalse vrienden) en veel racegenot voor het hele gezin.

Zeer veel dank gaat uit naar de organisatie bij MRCL Bierset voor het vlotte verloop van de dag en naar alle vrijwilligers die er voor de Tamiya rijders een toffe en gezellige racedag voor groot en klein van hebben gemaakt!

Tamiya.be

Facebook

MRCL Bierset

Tags: Tamiyacup, MRCL, Bierset

Verslag Rijden RC
  • 12 mei 2020
  • By Erik Jan Mol

F1 RC-body's | Fenix Racing

Fenix Racing F1 RC-body's: Classique March 761 & Ferrari 312 T4 Bij het begin van de Corona lock down zocht ik én een nieuwe body voor mijn Vintage F1 Corally, én een leuk project om de tijd een...

Nieuws Rijden RC
  • 07 september 2020
  • By RC-redactie

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway Wie zijn Old Friends RC?! Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het...