Verslag

MRCC Charleroi | 2e Tamiya Cup BE

Voor de tweede wedstrijd in de Belgische Tamiyacup zakten een 40tal piloten af naar het indoorcircuit van MRCC Charleroi. De mensen van de MRCC zijn uiterst vriendelijk en hebben op de beperkte beschikbare ruimte zowel een off- als onroad baan ontworpen. Er was een uitgebreide catering voorzien die alle piloten ten zeerste op prijs stelden.

De kleine, technische baan is een ideaal circuit om precies te leren rijden. Met een goede afstelling (de auto heeft heel veel stuur nodig) kan je loeihard over de baan gaan, maar foutjes worden er meedogenloos afgestrafd.

Junior
Voor de jongste piloten uit de Juniorreeks was het een hele uitdaging om hun TT01, TT02 of M-chassis racewagens heelhuids naar de finish te brengen. De Tamiya juniorreeks blijkt echter een ideale kweekvijver te zijn voor aanstormende talenten. Jongens als Jonas Coursier, Liam Van de Wouwer en Florian Joos hebben via deze wedstrijden al met succes de opstap gemaakt naar snellere klasses.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Dat de nieuwe lichting juniorpiloten talent met bakken hebben bewezen ze met overvloed. Arno Damiaens was heel sterk dit weekend en won de drie finales. Hij werd gevolgd door Mermoz GEIRNAERT en de jonge plaatselijke pilote Caitlyn DECROCK. Met een snelste rondetijd van 16.9 zou Arno zelfs zijn mannetje gestaan hebben in de Stock klasse!

Stock
In de Stock reeks, die met TT01 en TT02 racewagens wordt verreden stond er geen maat op Sven CASSIERS. Deze uit de Mini-Z overgekomen piloot won met gemak de drie finales. Arne VAN HOOREBEKE had pech in de eerste finale, maar met twee mooie 2e plaatsen verzekerde hij zich van de runner-up plaats. Koen SPRENGERS en Alexander Van Gansen streden om de derde plaats. Alexander had pech in de eerste finale maar streed zich moedig naar twee mooie derde plaatsen in finale 2 en 3. Koen had echter een knappe tweede plaats behaald in de eerste finale en daardoor eiste hij de derde podiumplek voor zich op. De 11 jarige Alexander bewees echter dat hij in de toekomst nog mooie resultaten zal behalen!

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

M-chassis
Voor de M-chassis racewagens was het circuit van MRCC een ideale speeltuin. De kleine, wendbare racewagens voelden er zich duidelijk in hun sas. De strijd voor de top 3 plaatsen ging tussen Bart Vervloessem, Steve Heyman en Luc Damiaens. Bart domineerde al de kwalificties en de eerste finale. Tijdens de tweede finale ging zijn wagen echter stuk en was de overwinning voor Steve. De derde finale schreef Bart echter ook op zijn konto en rijfde daarmee de eindoverwinning binnen voor Steve en Luc.

F1
Ondanks de regelementaanpassing kwamen maar drie piloten aan de start. Karl Van Camp reed z’n wagen in de laatste kwalificatie stuk en kon niet deelnemen aan de finales. Deze finales werden een walk-over voor weer een andere Damiaens, maar dit keer Hans. Tweede werd Steve Heyman voor de onfortuinlijke Karl.

16487509 1356942204364934 5877873304748819274 o

Euro-TW
Dit was de meest populaire klasse met een A en B finale. De meest competetieve auto hier was de TA07. Ondanks zijn tragere motor haalde Dirk De Ceulaerde de pole positie binnen. In de finales klampte Olivier Cornard echter goed aan en kon een even snelle snelste ronde neerzetten. Dirk was echter veel constanter en behaalde de overwinning in de eerste twee finales. Met een overwinning in de derde finale verzekerde Olivier zich van de tweede plaats voor Johan Dramaix die zijn eerste podiumplaats behaalde. De jonge Alix Cornard reed naar een knappe 4e plaats en zal in de toekomst nog mooie resultaten neerzetten.

Euro-GT
Het korte en technische circuit beloofde een hele kluif te worden voor deze snelheidsmonsters. In deze klasse wordt meestal met de Tamiya Racing Factory wagens gereden. Deze lichtgewicht bolides bestaan uit aluminium en carbon en worden met de meest krachtige motoren van de Tamiyacup aangedreven. De rondetijden van deze wagens liggen gemiddeld meer dan een seconde lager dan die van de tweede snelste klasse, de Euro-TW.

De piloot die deze klasse domineerde was de dertienjarige Florian Joos. Florian won de kwalificaties, drie finales en zette ook het baanrecord scherper met een 11.6. Tweede en derde werden respectievelijk  Jan Vervloessem en Olivier Cornard.

Alle nieuwe en doorgewinterde deelnemers hadden een fijn weekend achter de rug. De Tamiyacup organisatie wenst de club MRCC uit Charleroi te bedanken voor de fijne organisatie en leuke sfeer !

Foto's en video: Tristan Gilard

mrccharleroi.be

 

 

 

 

 

 

 

Tags: Tamiya Cup, MRCC, Charleroi, Tamiyacup