Verslag

Indoor RC Largescale Racing | Dutch Largescale Events

Eind september werd Manege Lemelvelden te Hapert omgetoverd tot een RC circuit voor offroad bigscale auto’s. Dutch Largescale Events organiseert traditiegetrouw eind september dit indoor evenement en ook dit jaar was het een groot succes. Een groot internationaal gezelschap van 77 rijders reisde af naar Hapert om de 2-takt motoren te laten brullen en vol gas te strijden voor de felbegeerde medailles.

Tijdens de Dutch Largescale Indoor is in feite elke bigscale rijder meer dan welkom om te komen rijden. In totaal hanteert Dutch Largescale Events 4 aparte competities, te weten: de 2WD buggy, 4WD buggy, Shortcourse en Baja. Door het wedstrijdsysteem welke ze hanteren rijdt iedereen evenveel kwalificaties en finales wat wel zo eerlijk en leuk is. Van hobbyist tot gesponsorde rijder strijden samen op een baan welke in 3 dagen tijd een volledige metamorfose ondergaat. Op vrijdag is de baan net zo glad als een biljartlaken, zondag einde van de dag hebben de rijders te maken met kuilen van wel 80 cm diep. Dit vergt veel van zowel de rijders als de auto’s maar elke keer weer bewijst iedereen dat dit de pret zeker niet drukt. Geweldig om te zien hoe iedereen de kuilen probeert te ontwijken in de hitte van de strijd.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Dat deze hobby (en voor sommige sport) verbroedert zien we terug op en rond het circuit. Vele caravans, tentjes en campers staan naast de manage waar tot in de late uurtjes wordt gelachen en gediscussieerd over de afstelling van de auto’s. Concurrentie en afgunst tussen de merken geldt hier niet, alleen de gezonde concurrentie maakt dat iedereen maximaal aan het genieten is vol respect en behulpzaamheid.

Wil je meer weten over bigscale racen en/of de techniek van de auto’s? Volg dan Elcon World op Facebook. Elcon World is wereldwijd een gerenommeerd kanaal welke onderhouden wordt vanuit ons eigen kikkerlandje. Niet alleen word je daar op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkeling in de wereld van bigscale, ook word je geregeld getrakteerd op video’s met spectaculaire actie!

Foto: Mark Derrix - Video: Ralf van Hattum

Facebook Elcon World

Tags: Off-road, Largescale, Team Elcon, Hapert, Manege Lemelvelden, Elcon World

Nieuws Rijden RC
  • 28 december 2020
  • By RC-redactie

SR10 Dirt Oval RTR | Team Associated

Team Associated SR10 Dirt Oval RTR 1:10  Vaak in de mainstream over het hoofd gezien, is dirt track-racen één van de meest opwindende vormen van een autobandenverbrandende actie. Wedstrijden worden...

Verslag Rijden RC
  • 12 mei 2020
  • By Erik Jan Mol

F1 RC-body's | Fenix Racing

Fenix Racing F1 RC-body's: Classique March 761 & Ferrari 312 T4 Bij het begin van de Corona lock down zocht ik én een nieuwe body voor mijn Vintage F1 Corally, én een leuk project om de tijd een...