Verslag

ICC, verslag eerste seizoen | Mac Vlijmen

De afsluitende, derde ronde van het eerste seizoen ICC. Een succesnummer, maar bijna had deze niet plaatsgevonden! Na een eerder dit jaar afgelaste clubwedstrijd heeft de club actie ondernomen om de volledige 750m2 van het circuit af te dekken van de regen met zeilen. Het systeem kon niet alle regen van die week bij de klei vandaan houden, dus op zaterdag werd er niet getraind. In plaats daarvan is er hard gewerkt aan het berijdbaar maken van de baan, en duimen dat het zondag mee zou zitten met het weer.

ICC 8

En mee zitten heeft het gedaan. In de frisse ochtenduren werden de spullen uitgepakt. Omdat de klei nog vrij nat was wachtten de meeste rijders af voor iemand om een auto op de baan te zetten. Rene Traa doorbrak deze stilte met zijn Yokomo en toen na drie bochten de auto nog herkenbaar was volgden andere rijders snel.

ICC 10

Nadat er wat trainingstijd werd ingehaald volgde een korte introductie door Arjan van de Graaf en begonnen de kwalificaties om 10:00 met 32 deelnemers in 2WD en 10 in 4WD. Met ieder uur de start van de volgende serie heats was er een rustige, gezellige sfeer langs de baan. Op de baan was de strijd zelfs in de kwalificaties al fel; in de 2WD maakten zo'n 15 kans de A-finale te halen; in de 4WD was er een felle strijd om TQ. Tussen de marshalls was er een contest 'Dansen op klei', waar onder andere Peter Nielen een Masterclass gaf in overeind blijven ondanks uitglijden! Terwijl tegen het eind van de kwalificatie droge plekken ontstonden onder andere voor de rijdersstelling, was de baan elders nog nat genoeg om mee te boetseren. Uit de veranderlijke omstandigheden zou uiteindelijk Mark van Dreumel TQ pakken in de 4WD, terwijl in 2WD Paul Dijkstra op pole position zou staan.

ICC 2

Na lunch en catering services door Ad van de Graaf werd aan de finales begonnen. Terwijl Bert Pecasse zorgde voor de mooie foto's van de sfeer naast de baan en de actie op de baan (te vinden op de facebook pagina’s van de Interclub Cup en MAC Vlijmen), bleken de wisselende omstandigheden per bocht op de baan een scherprechter. Mooie battles werden hierdoor onderbroken, anderen juist aangewakkerd. Dit resulteerde dan ook in enkele close finishes: Hans Smit en Richard van Oss die met een 0.08 seconde verschil binnen kwamen voor een strijd om de tweede plek in 4WD A-Finale 1, Peter Beijer en Johan Kreeft die slechts 0.14 seconde van elkaar werden afgevlagd in 2WD C-finale 3 en Tom van Drunen en Paul Dijkstra in 2WD A-finale 2, waar het verschil werd gemaakt om de leiding met slechts 0.05 seconde!

Uiteindelijk zouden de winst in zowel 2WD als 4WD overtuigend worden gemaakt, met driemaal de winst voor Mark van Dreumel in 4WD en Paul Dijkstra in 2WD.

De uitslag van deze derde ICC zag er als volgt uit:
2WD Buggy
1               Paul Dijkstra
2               Tom van Drunen
3               Mark van Dreumel
4               Patrick van Gelder
5               Hans Smit
6               Roel van Drunen
7               Ronald Joostema
8               Johan Hooijmans
9               Jan Beks
10            Tom Raymakers

ICC Vlijmen 2WD Buggy

1e B-finale: Chris van der Hagen
1e C-finale: Vincent Heynemans
1e D-finale: Kevin Broekzitter

2WD Buggy Jeugd
1               Kevin Broekzitter 
2               Jasper van der Plas

ICC Vlijmen 2WD Buggy Jeugd podium

4WD Buggy
1         Mark van Dreumel
2         Hans Smit
3         Richard van Osch
4         Wieger Mast
5         Bob Romijn
6         Eric de Jong
7         William van Bladel
8         Eric Hendriks
9         Peter Beijer
10       Peter Broekzitter

ICC Vlijmen 4WD Buggy

Volledige uitslag van de 3e ICC bij MAC Vlijmen.

Het eindklassement zag er echter anders uit:

2WD Buggy
1. Patrick van Gelder
2. Hans Smit
3. Wesley Kranendonk

ICC Overal 2WD Buggy

4WD Buggy
1. Hans Smit
2. Eric de Jong
3. Peter Beijer

ICC Overal 4WD Buggy

2WD Buggy jeugdklassement winnaar: Aron Hendriks

De volledige einduitslag is te vinden op MyRCM
2WD Buggy
4WD Buggy

Meer informatie over het kampioenschap is te vinden op: elektrobuggy.nl

Tags: ICC, MacVlijmen

Verslag Rijden RC
  • 12 mei 2020
  • By Erik Jan Mol

F1 RC-body's | Fenix Racing

Fenix Racing F1 RC-body's: Classique March 761 & Ferrari 312 T4 Bij het begin van de Corona lock down zocht ik én een nieuwe body voor mijn Vintage F1 Corally, én een leuk project om de tijd een...

Nieuws Rijden RC
  • 07 september 2020
  • By RC-redactie

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway Wie zijn Old Friends RC?! Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het...