Verslag

Gtm RC Vosselaar | 1e TamiyaCup BE 2018

Het nieuwe TamiyaCup seizoen is begonnen! In goede gewoonte zijn we het seizoen gestart bij Gtm RC Club te Vosselaar. Deze club is al jaren een vaste waarde in de Belgische RC-wereld met veel clubleden die deelnemen aan de TamiyaCup wedstrijden. De eerste race is dan ook voor veel piloten hun thuiswedstrijd waar er heel de winter hard voor getraind is. In totaal verschenen er een 60-tal piloten aan de start.

Het circuit was deze keer zeer technisch met veel scherpe bochten wat het voor beginnende piloten niet altijd makkelijk maakte. Opmerkelijk was dat de Mini klasse hier talrijk aanwezig was. De M-chassis gaan dan ook zeer vlot rond op kleinere technische parcours.

26756859 1469086193189749 3841073658475067765 o

Piloten konden zoals vorig jaar in 6 verschillende klassen terecht. Dit jaar werd de F1 klasse vervangen door een volledig nieuwe Truck klasse. Deze klasse is een sterk opkomende budget klasse waar er met gelijke wapens tegen elkaar wordt gestreden. Het chassis van de trucks is het Tamiya TT01 chassis met 4-wielaandrijving (uit de stock klasse) en de body is een kopij van de 1 op 1 Euro-Truck competitie. Deze klasse is een fun klasse zoals de Mini klasse van beginnende tot gevorderde piloten.

20180114 161845

Junior
Bij de junioren (tot 14 jaar) verschenen enkele nieuwe pilootjes aan de start. We verwelkomen Timeo en Elias van harte! Door de technische layout van de baan was het niet eenvoudig voor de kleinsten, maar de papa’s hadden de wagens niet te snel afgesteld waardoor ze zonder te veel brokken hun rondjes uit konden rijden. In deze klassen toch al enkele jongeren met wat ervaring en werd er vooraan hard gestreden voor podium plaatsen. De top 3 ging tussen Quinten, Mats en thuispiloot Matthew. In de kwalificatie was Matthew de sterkste. Tijdens de finale kwam Mats van de 4de plaats sterk opzetten en won de eerste 2 finales waardoor hij de de uiteindelijke overwinning binnenhaalde. De 2de en 3de plek waren voor Matthew en Quinten!

Junior

MINI
De Mini klasse was de grootste klasse en werd dan ook in 2 gesplitst. Veel piloten reden ondertussen met het nieuwe Tamiya M07 chassis en het blijkt dan ook zeer competitief te zijn! Tijdens de kwalificatie ging het voor de eerste plaats tussen Kristof en Hubert. Kristof was 2 seconden sneller en mocht van de pole starten tijdens de finale heats. Tijdens de finale was het echter nog closer! Eerste finale was voor Kristof en 2de voor Hubert. Dat betekende dat de 3de finale zou beslissen wie met de overwinning zou gaan lopen.

Tot de laatste seconde werd hier gestreden en na 7 minuten en 6 seconden kwamen beide piloten gelijktijdig over de finish met een verschil dan 0,6 seconden in het voordeel van de winnaar Hubert Cathelain! Een mooie 3de plaats was voor Brent, de broer van Mats (winnaar Junior klasse)

Mini

Euro-Truck
Omdat de truck klasse nog nieuw is in België kwamen enkele Nederlandse collega’s deze klasse promoten door hun talrijke aanwezigheid. Ervaren piloten Michael en Ruud gaven een ware demonstatie weg en kwalificeerde zich 1 & 2 met op 1 à 2 ronden de rest van het veld.

Ook tijdens de finale scheelde het weinig tussen de 2, maar Michael was telkens de snelste en pakte zo de 1ste plaats! 2de plaats voor Ruud en mooie 3de plaats voor Belgisch piloot Karl, die nog met een brushed motor reed die op een klein technisch parcours toch wat nadeel heeft t.o.v. het brushless geweld.

Euro truck

Top-stock
De stock klasse is een opstapklasse voor beginnende piloten. De kampioen van de stock klasse schuift elk jaar door naar de snellere Euro-tw klasse. Omdat Arne vorig jaar net naast de titel greep is hij dit jaar gebrand om voluit voor het kampioenschap te gaan. Tijdens de kwalificatie ging het tussen Arne en Nick (Nederlands collega stock piloot). Arne kon met 2 sec voorsprong de pole pakken.

Ook in deze klasse was het spannend tot de laatste finale door een overwinning voor beide piloten in de eerste 2 finales. Ook deze 3de finale was een demonstratie waar Arne en Nick nek aan nek richting finish reden. Met 1 sec verschil pakte Arne de eerste overwinning van het seizoen! Nick werd 2de en de 3de plaats was voor Marc.

Stock

Euro-TW
De Euro-TW klasse is een gevorderde klasse tussen stock & Euro-GT.
Hier een aantal stock Kampioenen (Dirk, Dave, Sven) die strijden voor podiumplaatsen. De pole ging met een ronde voorsprong naar Dirk. Ook tijdens de finale was Dirk duidelijk de snelste en pakte makkelijk de overwinning.

Voor de 2de en 3de plaats werd er gestreden tussen Dave, Sven en Hannu. Met zeer degelijk bochtenwerk kwam Hannu 2x als 2de over de streep en kon zo de 2de plek verzilveren. Dave kreeg de 3de podiumplek in handen.

Euro TW

Euro-GT
De Euro-GT klasse is de snelste klasse en voor piloten met al enkele jaren ervaring. Echter bewijzen enkele zeer jonge piloten deze ervaring op zeer korte periode te kunnen opdoen. Tijdens de kwalificaties bleek al snel dat de posities van jong naar oud werden ingedeeld en Florian (14 jaar & zoon van David, Ex Tamiya F1 wereldkampioen) pakte met een ronde voorsprong op de rest de pole positie. Tijdens de eerste finale ging het halfweg fout voor Florian en moest hij opgeven. Daar kon Alexander van profiteren en won de eerste finale. De 2de finale geen problemen voor Florian en die won hij met een enorme voorsprong van 2 ronden. Achtervolgers waren Alexander en Bart.

Ook de 3de finale zou makkelijk worden voor Florian, zo haalde hij de overwinning met overmacht binnen. De 2de plaats was voor de jongste piloot Alexander. De 3de plek ging tussen Bart, Bart & Bart. Wat dikwijls verwarring met zich meebrengt maar Bart pakte dus de 3de plek ☺

Euro GT

De TamiyaCup organisatie wil de club GTM RC danken voor hun gastvrijheid, al onze piloten voor deze zeer sportieve wedstrijd, en onze Nederlandse collega’s voor de gezelligheid.

Volgende wedstrijd: 11 februari 2018 Just For Fun (Beerse)

TamiyaBE

Facebook

 

 

Tags: Vosselaar, Tamiyacup, GtmRC

Verslag Rijden RC
  • 12 mei 2020
  • By Erik Jan Mol

F1 RC-body's | Fenix Racing

Fenix Racing F1 RC-body's: Classique March 761 & Ferrari 312 T4 Bij het begin van de Corona lock down zocht ik én een nieuwe body voor mijn Vintage F1 Corally, én een leuk project om de tijd een...

Nieuws Rijden RC
  • 07 september 2020
  • By RC-redactie

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway Wie zijn Old Friends RC?! Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het...