Verslag

Gtm RC Club | 1e Tamiya Cup BE

Vosselaar, 22 januari 2017

Afgelopen weekend had Gtm RC Club in Vosselaar, bij Turnhout, wederom de eer om de eerste reeks van het Belgische Tamiya Cup kampioenschap te organiseren. Ze doen dit al jaren in de indoorlocatie midden in het dorp, waar ook elke donderdagavond gereden wordt. Dat betekent voor elke trainingsavond het tapijt netjes uitrollen en met houten latten het circuit opbouwen. En aan het eind van de donderdagavonden wordt alles weer netjes opgeruimd door de clubleden en gastrijders.

IMG 20170122 123114

In december is er nieuw tapijt gekocht, weliswaar ook zwart, maar niet het bekende ETS tapijt. Gtm RC heeft gekozen voor een duurzamere tapijtsoort. Dit heeft iets minder grip, maar tijdens de races bleek dit geen enkel probleem en was er meer dan voldoende grip. Ook de layout van het grote circuit op 480 m2, is zowel snel als technisch uitdagend en op meerdere plaatsen zijn inhaalacties mogelijk. Een compliment voor de bouwers!

IMG 20170122 123132

Voor deze Tamiya Cup wedstrijd was het circuit al op zaterdagmiddag uitgelegd en het lag er netjes bij. Ook heeft de club voor voldoende sleuteltafels en stoelen voor alle deelnemers gezorgd. Diverse rijders maakten van de gelegenheid gebruik om op zaterdag al enkele trainingsrondes te rijden. Dat Gtm RC de organisatie serieus neemt blijkt uit details, zoals hekken op de juiste plaats, waardoor publiek veilig kan kijken, een duidelijk opgestelde tafel voor de technische keuring, en het meten van de accuspanning en rijhoogte voor de races. En bovenal er zijn voldoende vrijwilligers.

IMG 20170122 123053

Zondag wisten ruim 70 deelnemers en aanhang vanuit heel België en ook Nederland de hal te vinden en het was gezellig druk. De inschrijvingen zijn mooi verdeeld over de klasses met twee volle heats voor de populaire klasses; Stock, Mini en TW en volle heats bij de juniors en GT. Ondanks de ingrijpende reglementswijziging blijft de interesse voor de F1 klasse helaas afnemen. Voor de eerste heat was er voldoende tijd voor iedereen om een aantal oefenrondes te rijden om het circuit te leren kennen en de laatste set-up aanpassingen te doen. En uiteraard even bijpraten met racevrienden.

IMG 20170122 171345

Na de eerste kwalificatieheat waren er voor enkele Nederlandse deelnemers verrassingen, omdat het Belgische reglement strenger is in het gebruik van hop-ups. Deze moeten bijna altijd van Tamiya zijn, maar met snel sleutelwerk en hier en daar onderdelen lenen kon de tweede serie met legale auto’s gestart worden.

IMG 20170122 124248

Na de lunch met lekkere hamburgers en heerlijke soep, was het tijd voor drie finale series van 7 minuten. Er is weer als vanouds erg hard gereden en de gevechten op het circuit waren scherp maar fair. Wedstrijdleider Ally heeft maar een enkele keer hoeven ingrijpen. De eigen clubleden hebben het goed gedaan met in bijna elke klasse een of meerdere podiumplaatsen.

IMG 20170122 122859

Tot slot een heel dik compliment voor de clubleden van GtmRC Club. Niet alleen de race zelf, maar ook de accomodatie, het circuit, de keuring, alle voorzieningen en niet te vergeten de catering waren uitstekend geregeld! Dit was een prima start van het nieuwe Tamiya race seizoen.

IMG 20170122 125618

Meer informatie vind je hier:

tamiya.be

gtmrcclub.be

MyRCM.ch

Tags: Tamiya Cup, België, Gtm RC Club, Vosselaar

Nieuws Rijden RC
  • 11 juli 2020
  • By RC-redactie

EVMC Velp gaat door! | Tamiya Cup NL

Tamiya Cup 02-08-2020 EVMC Velp Goed nieuws over de Tamiya Cup, deze gaat weer voorzichtig van start met een maximium van 80 deelnemers. De inschrijving wordt op maandag 13 juli geopend om 20:00!...

Verslag Rijden RC
  • 12 mei 2020
  • By Erik Jan Mol

F1 RC-body's | Fenix Racing

Fenix Racing F1 RC-body's: Classique March 761 & Ferrari 312 T4 Bij het begin van de Corona lock down zocht ik én een nieuwe body voor mijn Vintage F1 Corally, én een leuk project om de tijd een...