Verslag

Kleur bekennen | Deel 2

Okay, de keuze is dus op de Evolution Silverline Two in One gevallen. Die keus is trouwens niet zo verrassend want deze airbrush van Harder & Steenbeck is het werkpaard in airbrushland en wordt voor veel verschillende doeleinden ingezet.

Die multi inzetbaarheid betekent ook dat er flink wat extra’s te koop zijn voor deze allrounder die in de Two in One uitvoering toch al niet karig bedeeld is en geleverd wordt met twee naaldsets, een 0,20 en een 0,40 en twee maten bovenbekers een van 2 ml en een grotere van 5 ml.

Extra’s
Een ‘must have’ is de futuristische standaard waar je de Evolution in kunt parkeren tussen twee sessies door, deze is gewoon te mooi. Mocht je aan de twee naaldsets die meegeleverd worden niet genoeg hebben dan is er ook nog een 0,15 uitvoering en een forse 0,6 voor de grote vlakken, mocht je trouwens liever een andere combinatie dan de 0,2 en 0,4 willen hebben dan is dat bij Airbrush Services Almere altijd bespreekbaar.

Meer of minder
Je hebt tijdens het werken met de airbrush vaak behoefte aan twee standen, een fijne voor detaillering en een grotere voor de vlakken bijvoorbeeld, eerst het één en dan het ander doen is een oplossing of tussendoor verstellen, maar dan loop je het risico dat je niet exact dezelfde instelling terugzet en dat is toch slordig als je net camouflage stipjes aan het aanbrengen bent. Bij Harder & Steenbeck lossen ze dit op met een in twee standen instelbare naaldstandbegrenzer waarbij een druk op de knop voldoende is om van de éne naar de andere stand te gaan.

>> Bij Harder & Steinbeck lossen ze dit op met een in twee standen instelbare naaldstandbegrenzer. <<

Veel meer of minder
Voor de echte grootgebruikers is er de 15 ml zijbekerset, deze wordt geleverd met twee glazen flesjes. Ken je dat? Nog even dat ène accent aanbrengen en dan meer verf wegspoelen met schoonmaken dan je gebruikt hebt, daar is de microbeker speciaal voor ontworpen, eigenlijk is het niet meer dan een opstaand randje met schroefdraad, maar dat zorgt er wel voor dat je ook met een paar druppels uit de voeten kunt.

Bekijk deze foto set op Flickr

Langer
Voor mensen met hele grote handen en degene die de balans van de Evolution meer naar achteren willen brengen is er een 3 cm lang tussenstuk die zo geleverd wordt dat de naaldstandbegrenzer gewoon zijn werk blijft doen.


Weatheren
Oftewel het levensecht maken van je model door hem te vervuilen. Best lastig met een airbrush die zo egaal spuit, maar ook daar is iets op gevonden namelijk de spetterkop, deze vervangt tijdens het weatheren de luchtkop die normaal bij je naaldset hoort en zorgt voor een grover spuitpatroon en daarbij geldt hoe groter de opening van de naaldset hoe grover het patroon.

Fred Boots

www.harder-airbrush.de

www.airbrush-services-almere.nl

 

Tags: Airbrush, Spuitbus, Compressor