Nieuws

VW Beetle | LeGrand

LeGrand VW Beetle, de klassieker om zelf te bouwen!

De eerste LeGrand 1/8 Collection Model Kit van LEMKE Collection is een absolute klassieker onder de klassieke auto's. Als 'Everybody's Darling' is deze cult auto, de VW Beetle Convertible 1303 Bj. 1976, wereldwijd bekend en geliefd. De serieproductie werd niet rechtstreeks bij Volkswagen uitgevoerd, maar in samenwerking met de carrosseriebedrijven Hebmüller uit Wuppertal en Karmann uit Osnabrück. De open bovenkant was de Karmann-cabriolet op de carrosserie, waarbij de achterste kofferbak werd behouden en de motorklep de vorm van de sedankap bleef behouden. Op 10 januari 1980 liep de laatste Beetle Convertible van de lijn. In totaal bouwde Karmann 331.847 Beetle Convertibles.

De kits zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. De body van het ongeveer 5 kg zware model is gemaakt van gegoten metaal en is al van kleur voorzien. De set van meer dan 500 onderdelen is eenvoudig te monteren en bevat onderdelen van verschillende materialen zoals metaal, rubber, textiel en hoogwaardige kunststof. De meeste componenten zijn geschroefd en aangesloten. Voor slechts enkele delen wordt verlijmen met een modellijm aanbevolen. Besturing, ophanging en het Cabrio stoffen dek zijn functioneel en ook deuren, kleppen en zelfs de ramen kunnen open.

Bron: LeGrand

 

Tags: VW Beetle, Le Grand, VW kever

Nieuws Rijden RC
  • 02 januari 2020
  • By RC-redactie

RC10B3 Body | JConcepts

JConcepts RC10B3 Body JConcepts hebben een body shell-replica van de legendarische racebuggy Team Associated RC10B3 geïntroduceerd. Team Associated heeft de RC10B3 uitgebracht tijdens de IFMAR...