Verslag

1985 Toyota 4Runner Bodyset | RC4WD

RC4WD 1985 Toyota 4Runner Hard Body Complete set

Het is altijd fijn als er weer een nieuw model body uitgebracht wordt en dat geldt dus ook voor deze Toyota 4Runner uit ‘85. De 4Runner is in de 1:1 trailscene een populair model en een goed exemplaar uit ‘85 levert makkelijk 10.000 dollar of meer op, gelukkig hoef je voor de RC4WD-versie niet zo diep in de buidel te tasten en komt de pre-orderprijs ruim onder de 200 dollar uit. Een flink bedrag, maar daar krijg je wel een hard body voor die naadloos op je Trail Finder 2 Truck of Trail Finder 2 Marlin Crawler past, een uitgebreide handleiding en alle onderdelen om de body te laten passen worden meegeleverd.

rc4wd 2180rc4wd 2183

First look
Eénmaal de verzegeling verbroken, altijd een fijn moment, lijkt het alsof de body al gespoten is, zo glanst het grijze ABS je tegemoet. Als grijs je kleur is dan ben je snel klaar, stickeren en aflakken. Maar de body verdient het om er meer aandacht aan te besteden. Het interieur is behoorlijk compleet, de verlichting voorbereid voor het plaatsen van een LED-set en je kunt je 4Runner zowel met als zonder hardtop uitvoeren.

rc4wd 2190rc4wd 2194

Like a Pro
Ook weleens vol bewondering gekeken naar bouwers die zo begaafd zijn dat ze hun voertuigen zo kunnen aanpassen dat de deuren en laadklep open en dicht kunnen? Met de 4Runner hoor jij binnenkort ook bij dit selecte gezelschap, want RC4WD heeft de body uitgevoerd met deuren, motorkap en laadklep die open en dicht kunnen. De eerste twee sluiten met magneten, die in de motorkap zijn meegegoten, die in de deuren moet je er nog inlijmen. De laadklep is voorzien van uitsparingen waardoort hij klemt en zo dicht blijft zitten.

rc4wd 2186rc4wd 2187

Bouwen
Het bouwen zal voor niemand een echt probleem zijn, wel even aandacht voor het loshalen van de onderdelen, RC4WD heeft gekozen voor flinke gietkanalen en het is verstandig om de onderdelen los te knippen met een scherpe tang en daarna het restant met een hobbymesje en een schuurstick of vijltje te lijf te gaan. Op deze manier weet je zeker dat je de onderdelen niet beschadigd. Ik ga onze 4Runner nu eerst weer demonteren en verzinnen hoe hij eruit moet gaan zien.

RC4WD

 

Tags: RC4WD, Toyota 4Runner, Bodyset

Nieuws Rijden RC
  • 04 juli 2022
  • By RC-redactie

Ford Bronco 2021 | Tamiya

Tamiya Ford Bronco 2021 1:10 Deze set stelt een 2-deurs model voor van de Ford Bronco 2021 en is voorzien van een realistische polycarbonaat carrosserie die de auto kunstig weergeeft, met klassieke...