Nieuws

Toyfair '21 | Spielwarenmesse | Neurenberg

Neurenberg 'Spielwarenmesse' wordt verschoven!

De Spielwarenmesse vindt traditioneel aan het begin van het jaar plaats in het expositiecentrum van Neurenberg. Vanwege de aanhoudende coronapandemie is de datum van 27 tot en met 31 januari 2021 tijdig afgelast. Voor het eerst in haar geschiedenis stelt Spielwarenmesse eG als organisator de toonaangevende internationale vakbeurs uit naar de zomer. Vooral het toenemende aantal besmettingen en de verdere reisbeperkingen leidden tot dit besluit, dat op 24 september in de Raad van Commissarissen werd genomen.

Er is geen korte termijn oplossing voor het wereldwijde coronaprobleem. De sterk gewijzigde randvoorwaarden en de zorg voor de gezondheid van alle betrokkenen kunnen de uitvoering en de gebruikelijke kwaliteit van de Spielwarenmesse eind januari nauwelijks garanderen. Opnieuw nemen de Covid 19-infecties in veel landen dramatisch toe, waardoor nieuwe reisbeperkingen nu ook gelden voor Europese metropolen. De ontwikkeling heeft exposanten en bezoekers zeer bezorgd gemaakt over deelname aan een internationale vakbeurs - deze onzekerheid werd duidelijk gemaakt in intensieve gesprekken met het Spielwarenmesse-team.

"We betreuren de beslissing om de Spielwarenmesse 2021 te verplaatsen", zegt Ernst Kick, CEO van Spielwarenmesse eG. Tot dusver zijn alle tekenen gegeven dat het 72ste evenement in januari zal plaatsvinden. Het hygiëneconcept dat samen met de Nürnberg Messe en de verantwoordelijke gezondheidsautoriteiten is ontwikkeld en gebaseerd is op de specificaties van de Beierse deelstaatregering, werd goed ontvangen door alle betrokkenen. "Ik wil degenen bedanken die deze weg tot nu toe met ons hebben bewandeld en ik ben er zeker van dat de optimalisaties alleen maar van nut zullen zijn voor toekomstige beursdeelname", aldus Kick.

Spielwarenmesse eG is momenteel in gesprek met Nürnberg Messe voor een nieuwe datum voor de Spielwarenmesse 2021. Inmiddels heeft de website www.spielwarenmesse.de een breed aanbod aan aanbiedingen en informatie over de speelgoedindustrie voor exposanten, dealers, kopers en mediavertegenwoordigers. Het digitale platform wordt continu uitgebreid als service en begeleidende maatregel voor de fysieke beursbeleving.

De exacte datum van de beurs wordt bekend gemaakt.

Tags: Toyfair, Neurenberg, Spielwarenmesse, Speelgoedbeurs, 2021

Nieuws Rijden RC
  • 24 juni 2022
  • By RC-redactie

SRX8 GTE RTR | Serpent

Serpent SRX8 GTE RTR 1:8 4WD {gallery}2022/Juni/Serpent_SRX8{/gallery} Serpent biedt de SRX8 GTE nu aan in een Ready To Race-versie om deze prachtige auto nog aantrekkelijker te maken voor een bredere...

Nieuws Rijden RC
  • 10 maart 2022
  • By RC-redactie

RC8B4e Team Kit | Team Associated

Team Associated RC8B4e Team Kit 1:8 Off-road racen op schaal 1:8 is een van de meest uitdagende disciplines van de hobby; het vereist een hoge standaard en vereist aandacht voor detail. De nieuwste...