Nieuws

Renault Alpine A110 Monte-Carlo '71 | Tamiya

Tamiya Renault Alpine A110 Monte-Carlo M-06 1:10

Winnaar Monte Carlo Rally 1971
De Alpine A110 had een lichtgewicht FRP-carrosserie gemonteerd op een ruggengraatchassis met dubbele draagarmen voor en een pendelasvering achter. De compacte coupé met achterwielaandrijving werd aangedreven door de achterin geplaatste viercilindermotor. De A110, die vandaag de dag nog steeds populair is bij fans over de hele wereld, werd in de schijnwerpers gezet met de overwinning tijdens de Monte Carlo Rally in 1971. Destijds zagen de auto's in fase 1 van de rally auto's vertrekken vanuit afgelegen bestemmingen en richting het zuiden van Frankrijk gaan, en ondanks het vertrek vanuit Marrakech, Marokko, bereikten de 6 auto's van het fabrieksteam als eerste Monaco. Hun uitstekende vorm werd voortgezet tijdens een besneeuwde etappe 2 en een bergachtige etappe 3 inclusief de beroemde Col de Turini-pas, waarmee ze een volledig A110-podium bereikten (de 3e plaats werd gedeeld met een Porsche 914). Vergelijkbare mooie prestaties zagen de auto ook het Europees Rallykampioenschap van 1971 winnen. Deze R / C-montageset reproduceert getrouw de vorm van de raceauto door de lichtgewicht polycarbonaat carrosserie, uitgerust met afzonderlijke onderdelen zoals lichtcapsules, zijspiegels en koplampen voor meer realisme.

Verbeterde RR-prestaties van de M-06
Het M-06-chassis heeft een achteraan gemonteerde motor, een achteraandrijving en een in de lengterichting gemonteerde accu, met aan weerszijden geplaatste R / C-units voor een optimale balans en een laag zwaartepunt. De 4-wielophanging met dubbele draagarmen maakt gebruik van met metaal beklede wielen, precies zoals die van de echte auto, uitgerust met 60D-radiaalbanden aan de voorkant en 60D Supergrip-banden aan de achterkant. Bovendien biedt een driedelige stuurstang een wendbaar rijgedrag.

 Specifications
●Length: 395mm, Width: 168mm, Height: 121mm ●Wheelbase: 210mm ●Tire Width/Diameter (F/R): 25mm/59mm ●Tread (F/R): 138mm ●Bathtub Type Chassis Frame  ●Rear-Motor, Rear-Wheel Drive ●3-Bevel Differential Gear ●3-Piece Steering Tie-Rod ●4-Wheel Independent Double Wishbone Suspension  ●F/R Friction Dampers ●Gear Ratio=5.8:1 ●Type 540 Motor ●Requires an Electronic Speed Controller (sold separately) 

Bron:

RHI

Tamiya

Tags: Tamiya, RHI, Renault Alpine A110, Monte-Carlo, #58591

Nieuws Rijden RC
  • 07 september 2020
  • By RC-redactie

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway Wie zijn Old Friends RC?! Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het...

Nieuws Rijden RC
  • 16 februari 2021
  • By RC-redactie

Virus Race 4.2 4S BL | Carson

Carson Virus Race 4.2 4S BL RTR De Virus Race 4.2 4S Brushless 100% RTR, met zijn geoptimaliseerde racechassis en krachtige brushless aandrijving, is gemaakt voor stoffige offroad-hellingen. De...