Verslag

RC HotWheels Deventer | 4e Tamiya Cup NL

Op 21 mei was de vierde wedstrijd van 2017. Dit keer waren we te gast bij RC Hotwheels in Deventer. De inschrijvingen voor deze wedstrijd waren heel hoog. Echter vlak voor de wedstrijd haakten er toch een hoop rijders af, waardoor we uiteindelijk 84 rijders over hielden. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je niet mee kan doen. Maar houd rekening met de organisatie en de clubs en laat het op tijd weten zodat er rekening kan worden gehouden met de opkomst.

IMG 3731

Bij RC Hotwheels hadden ze alle zaakjes weer goed voor elkaar. Een lokale winkel met alle benodigde spullen was aanwezig. Een uitgebreide pitsruimte met extra marktkramen zodat er voor iedereen voldoende ruimte was. Koffie en thee in de buurt en natuurlijk ook nog de kantine met de hapjes en drankjes. We hadden ook nog eens mooi weer, de zon scheen regelmatig. Wat wil je nog meer?

De dag begint traditiegetrouw vroeg, zeker met zoveel deelnemers. Om 7:30 was iedereen al welkom en werd de pits langzaam gevuld. We beginnen altijd met het uitdelen van de motoren voor de Top-stock en M-chassis klasse. Tegelijkertijd is er ook tijd om te trainen op de baan. Om 8:45 is er de rijdersbriefing waarna we snel gaan beginnen met de eerste heat om 9:00.

Fighter Buggy's

De eerste klasse op de baan is altijd de Fighter Buggy’s voor de jeugdige beginnende rijders. De juniors in de Fighter buggy's waren vandaag met vier. Het was Lorenzo die deze dag beide finales kon winnen en daarmee de dagoverwinning pakte voor Sven, Rick en Dave.

IMG 3766

Top-stock

De Top-stock klasse was weer de grootste en dus zeer populaire klasse vandaag met 30 rijders. Net als bij MRM was het nu ook een gevecht tussen Fred, Dennis en Joost. Echter waren de rollen nu omgedraaid en was het Dennis die beide finales wist te winnen. De eerste finale was het Dennis die met slechts 1,4 sec voorsprong op Fred over de finish kwam. Fred weer gevolgd door Joost op slechts 2 sec en dat na 7 minuten racen. De 2de finale was de finale 10 minuten en nu pakte Dennis de winst met 6 sec voorsprong op Fred. Met Joost daar slechts 2 sec achter. Marco pakte met 2 overwinningen de overwinning in de B finale en Christian de C finale.

IMG 3772

M-chassis

De M-chassis had 13 deelnemers. Mario had vandaag de snelheid gevonden en kon naar de overwinning rijden. In de eerste finale een ruime overwinning voor Mario gevolgd door Fons en Erik-Jan. De 2de finale was het Rob die naar de winst reed, gevolgd door Mario en Harry. Hiermee was het Mario met de overwinning vandaag, Rob op de 2de plaats en Erik-Jan op de 3de plaats. Robert pakte met twee keer winst in de B-finale daar de overwinning. Wat opviel vooral in de 2de finale was hoe close het was in deze klasse waarbij het hele veld eigenlijk maar in 1 rondje zat na 10 minuten.

Euro-TW

In de Euro-TW klasse hadden we vandaag 17 rijders. Dit wordt ook een zeer populaire klasse waar vooral de TA07 veel gebruikt wordt. Maar er zijn vele chassis soorten hier toegestaan zolang het een plastic badkuip chassis heeft. Eric Bresser pakte de overwinning door beide finales overtuigend te winnen. Bram pakte de 2de plaats en Eric Mulder vocht zich terug naar een derde plaats met een goed resultaat in de lange finale van 10 minuten. De B-finale werd gewonnen door Marco gevolgd door Wouter die een gelijk aantal punten hadden. Maar Marco had de lange finale gewonnen en dus daarmee de eind overwinning in de B-finale. Nico haalde de 3de plaats door een goed resultaat in de lange finale waar hij 2de eindigde vlak achter Marco.

IMG 3804

Euro-GT

In De Euro-GT waren het dit keer 12 rijders. Het was Robert die met een eerste en een 2de plaats de overwinning pakte voor Michael en Peter. In overleg met de rijders werd deze klasse verdeeld in 8 en 4. De B-finale werd gewonnen door Jan gevolgd door Fons en Ernst.

Formule 1

De Formule 1 zag dit keer 8 rijders aan de start verschijnen. Martijn pakte op zijn “thuisbaan” twee keer de winst vandaag en daarmee de overwinning. Nick en Marco maakten er nog een strijd van voor de 2de en 3de plaats en Nick werd 2de en Marco 3de.

RC Hotwheels heeft weer een mooie en gezellige wedstrijd neergezet. En dit alles met een zonnetje maakt het helemaal af. Dank aan alle vrijwilligers van RC Hotwheels voor een mooie wedstrijd en natuurlijk onze sponsor Rapid Hobby Import.

P.S. Er is gedurende de dag gefilmd door een filmploeg van het “Klokhuis”. Het kinderprogramma van NTR. Deze hebben een leuke reportage gemaakt van onze hobby en hebben op aanraden van Wouter van Dreven daar de Tamiya Cup voor uitgezocht. Het worden twee stukjes van 3 minuten en uitgezonden ergens in november. Wanneer precies is nog niet bekend, maar dat laten we weten.

IMG 3799

Tamiyacup.nl

Facebook

 

 

Tags: RHI, Tamiya Cup, RC HotWheels, Deventer

Nieuws Rijden RC
  • 14 november 2021
  • By RC-redactie

Toyota GR 86 (TT-02) | Tamiya

Tamiya Toyota GR 86 (TT-02) Dit model herschept de gloednieuwe 2019 Toyota Supra. De Supra is sinds 2002 niet meer in productie geweest en Toyota heeft hem teruggebracht dankzij een samenwerking met...

Nieuws Rijden RC
  • 14 januari 2022
  • By RC-redactie

Volkswagen Scirocco GT | Tamiya

Tamiya Volkswagen Scirocco GT (Black Painted Body) (TT-01 Type-E) 1:10 De naam Scirocco is beroemd en gaat terug op de eerste generatie 3-deurs hatchback die in 1974 door Volkswagen werd...