Verslag

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway

Wie zijn Old Friends RC?!

Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het eigenlijk nog maar aan 1 ding, een 'eigen' indoor circuit! Het gaat hier om Marti Beijk, Danny Leewis, Marco Sakko en Rob Kuijper. 

Hoe het allemaal begon... Het is april 2020, via via kreeg Marti te horen dat er in het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep de mogelijkheid zou zijn een ruimte te gebruiken in het voormalige Bols pand. Deze locatie is in Nieuw-Vennep en omgeving zeer bekend, als voormalig fabrieks- en kantoorpand van de Lucas Bols distilleerderij. In dit pand bevindt zich heden ten dage zoals gezegd het Nederlands Transport Museum, maar het biedt ook huisvesting aan vele clubs en verenigingen. Kortom, liefhebbers die hun hobby en passie op deze locatie kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld modeltreinen, statische modelbouw maar ook aan oude stadsbussen en militaire voertuigen, flight simulatoren etc etc.

Na kennismaking met de directie en vrijwilligers van het Museum, kregen ze de mogelijkheid om een keuze te maken uit twee ruimtes om daar een indoor racebaan te kunnen verwezelijken, uiteindelijk kozen ze voor de grootste ruimte. De baan moest er één worden met alles erop en eraan, denk aan rijdersstelling, sleutelruimte coffee corner en natuurlijk een leuk en uitdagend circuit! Wat voor ons cruciaal was en de doorslag gaf om deze mogelijkheid met twee handen aan te pakken was de eerste test op het tapijt, wat sinds geruime tijd in deze (kantoor)ruimte lag.

Aangezien er geen budget was om gelijk nieuw ETS tapijt aan te schaffen, moesten ze het doen met wat ze tot hun beschikking hadden. Was er grip te creëren? Daar draaide het uiteindelijk om. De eerste tests waren positief, ze zagen en voelden dat het zou moeten werken, hiermee gingen ze aan de slag. Het tapijt werd gereinigd en de lay-out van de baan werd getekend, daarna werd tijdelijk de belijning aangebracht om de lay-out te kunnen testen en te ervaren hoe  de grip echt zou zijn op een circuit lay-out?! Ondertussen werd er een rijdersstelling gebouwd en sleutelruimte gecreëerd, spullen kwamen overal vandaan en het circuit begon echt vorm aan te nemen! Ze werden steeds enthousiaster en begonnen er in te geloven dat dit best wel eens een succes zou kunnen worden.

Op het moment zijn ze veel verder dan de bijgaande foto's (april, mei, juni 2020), maar ze houden de spanning er nog een beetje in hoe het circuit er nu bijligt! :-)

Volg ze op Facebook en deel & like hun pagina!

 

Tags: Old Friends RC Raceway, Nieuw-Vennep, Indoor Circuit

Nieuws Slotrace
  • 11 juli 2020
  • By Slot-redactie

Corvette C7R Repsol | NSR

NSR Corvette C7R Repsol Aan het begin van het jaar onthulde NSR haar programma voor 2020. Onder de aangekondigde modellen, verschillende versies van de populaire Corvette C7R op schaal 1:32....

Nieuws Rijden RC
  • 26 januari 2021
  • By RC-redactie

Mad Van VE 4WD Fazer MK2 | Kyosho

Kyosho Mad Van VE 4WD Fazer MK2 RTR 1:10 Kyosho presenteert de MAD VAN VE 4WD FAZER MK2 met borstelloze motor voor nog meer snelheid en verbeterde prestaties. De krachtige borstelloze TORX 10E-motor...