Verslag

HRT Houthalen | 9e TamiyaCup BE 2018

De laatste wedstrijd van het Belgische TamiyaCup seizoen ging door op 5 augustus bij HRT te Houthalen. Het circuit is een middel-groot buitenparcours waar alles aan bod komt, zowel snelheid als het goede bochtenwerk. Dus een ideaal parcours voor het afsluiten van een mooi TamiyaCup seizoen.

Zondag 5 augustus 2018 was een mooie zomerdag, met veel zon en een droge baan. 's Morgens kon iedereen de baan verkennen en de auto’s afstellen voor de eerste kwalificatie heats. Er zou in enkele reeksen nog gestreden moeten worden voor het kampioenschap 2018.

Super Stock
In de Stock klasse ging het dit jaar tussen Arne & Jan voor de titel. Ook in Houthalen ging het tussen hen voor de overwinning. Jan zou deze keer aan het langste eindje trekken, maar Arne haalde de titel binnen.

stock

Mini
In de mini was het nog zeer spannend voor de titel, dit zou gaan tussen Hubert en Bart. Echter deden een aantal andere snelle piloten mee voor de overwinning. In de kwalificaties bleken ook Fons, Olivier en Dirk zeer snel. Na 3 finales finishte Olivier op 1, Fons op 2 & Bart op 3. Wat voor Bart de titel opleverde.

Mini

Junior
In de Junior was Caithlyn reeds kampioen, daar werd enkele nog gereden voor plezier onder 3 vrienden, Jaro, Quinten & Thomas. Alle 3 waren ze aan elkaar gewaagd en op het einde van de dag zou Quinten winnen met een kleine voorsprong op Jaro en Thomas.

Junior

Euro-TW
In de Euro-TW klasse was Dirk reeds kampioen en Sven 2de. Deze reden deze keer niet mee en zou alles open liggen voor de overwinning van de dag. Hier bleek Hannu heel snel, met vlak achter hem stock kampioen Arne. Die z’n nieuwe TA07 al eens wou proberen voor 2019. Hannu zou de dagoverwinning binnen halen met als 2de Arne en 3de Fons.

EuroTW

Euro-Truck
In de Euro-truck klasse was de titel nog niet zeker, het ging hier tussen Patrick, Didier en Kenneth. Patrick stond er het beste voor maar moest forfait geven voor de laatste race waardoor hij naast de titel greep. Kenneth stond nog een aantal punten voor op Didier. Na de kwalificaties was Jan de snelste, Didier 2de en Kenneth pas 4de. Didier zou er dus alles aan doen om de titel binnen te halen, na de finales was Jan nog steeds eerste, Didier nog steeds 2de maar schoof Kenneth op naar de 3de plaats wat hem de titel van 2018 opleverde!

truck

Proficiat aan alle kampioenen van 2018! Ze worden gehuldigd tussen de België-Nederland finale in Rucphen op zaterdag 8 & zondag 9 september in Rucphen NL.

affiche 2018

We willen zeker de Club HRT Houthalen danken voor hun gastvrijheid en Cis Aerts voor de zeer vlotte en correcte wedstrijdleiding en alle Tamiya piloten die vol passie en enthousiasme dit seizoen hebben deelgenomen! Bedankt en tot volgend jaar...

Het TamiyaCup Team

KAMPIOENEN 2018

Euro GT
1 Bart Acda
2 Dirk De Ceulaerde
3 Alexander van Gansen

Euro TW
1 Dirk De Ceulaerde
2 Sven Cassiers
3 Hannu Coopman

Top Stock
1 Arne Van Hoorebeke
2 Jan Van der Heyden
3 Marc Joosens

Junior
1 Caitlyn Decrock
2 Quinten Vervloessem
3 Thomas Van der Heyden

Euro Truck
1 Kenneth Meisters
2 Didier Rooms
3 Patrick Room

Mini
1 Bart Vervloessem
2 Hubert Cathelain
3 Dirk Van Olmen

HRT

TamiyaCup

Facebook

Tags: Tamiyacup, Houthalen, HRT