Nieuws

Fighting Buggy 2014 | Tamiya

Tamiya Fighting Buggy 2014 - Limited Edition - 1:10

Terug op veler verzoek!
Tamiya is verheugd om de Fighting Buggy terug te verwelkomen in zijn productielijn met deze heruitgegeven versie van de 1982 buggy klassieker. Het behoudt de unieke ophanging en aandrijflijnopstellingen van het originele model en koppelt ze aan een nieuw ontworpen chassis. De behuizing van ABS-hars behoudt de vorm en het ontwerpthema van zijn voorganger en accentueert het met bijgewerkte markeringen. De wagen is uitgerust met een aluminium dakvleugeldeel en zijnetten voor een authentieke buggy-achtige look.

De originele 2 mm dikke FRP en duraluminium chassisplaat is vervangen door een nieuwe 2,5 mm dikke FRP-plaat, afgewerkt in zwart zoals het 1,5 mm dikke mechaniekdek. Het model kan worden aangedreven door het apart verkrijgbare Tamiya LF Battery LF1100-6.6V Racing Pack (M-Size), dat netjes onder het mechaniekdek past. Liefhebbers van het originele model zullen opmerken dat de gegoten armen hetzelfde blijven op de 2014-versie, terwijl de aparte reservetank nog steeds wordt gebruikt op de achterwielophanging, die anders een aantal nieuwe onderdelen krijgt. Een afgedichte tandwielkast met directe aandrijving bevat ook de motor en beschermt deze tegen stof en vuil. De geribbelde voorbanden zorgen voor stabiliteit en de achterkant biedt uitstekende grip dankzij banden met loopvlakpatronen die doorlopen tot aan de zijwanden. Zowel voor als achter worden 3-delige wielen gebruikt. 

Bron:

RHI

Tamiya

Tags: Tamiya, RHI, #47304, Fighting Buggy

Nieuws Rijden RC
  • 20 september 2021
  • By RC-redactie

Super Avante (TD4) | Tamiya

Tamiya Super Avante (TD4) 1:10 De Super Avante, een 4WD offroad-buggy die de legendarische Avante-naam van Tamiya draagt. Het heeft een uitzonderlijk laag profielontwerp dat deels mogelijk wordt...