Nieuws

Enduro Gatekeeper Rock Crawler | Element RC

Element RC Enduro Gatekeeper Rock Crawler Kit 1:10 4WD

De nieuwe Enduro Gatekeeper-kit is gericht op de serieuze RC rock crawler-liefhebber en zit boordevol prestatiekenmerken die zeker indruk zullen maken.

Wat maakt de Enduro Gatekeeper-kit speciaal? Het geheel nieuwe Gatekeeper Suspension-pakket (GKSTM)! Dit pakket bestaat uit achterste draagarmen die de schokdempers naar voren verplaatsen, waardoor een groter bereik voor het afstemmen van de dempers mogelijk is en een betere gewichtsverdeling wordt verkregen. De draagarmen zijn gecombineerd met een achterste stabilisatorstang voor een stabielere en consistentere vering bij het crawlen op de rotsen. Een verstelbare aluminium railbevestiging die stevig aan de chassisrail is vastgeschroefd, geeft de Enduro GK een betrouwbaardere en responsievere besturing zonder de flex. De shockmount-inzetstukken met meerdere montageposities zorgen voor een nauwkeurige afstelling van de ophanging, of het nu de schokbrekers omhoog, omlaag, naar voren of naar achteren beweegt.

De voorstelling stopt daar niet. De Enduro GK is gebouwd op ons beproefde, gestanste stalen C-channel Enduro-chassis en behoudt dezelfde geweldige eigenschappen met de toevoeging van hard plastic componenten en machinaal bewerkte stalen draaikogels.

De achter-de-as (BTA) stuurstang verbetert de oploophoek en de vrije ruimte aan de voorkant aanzienlijk, waardoor ruw terrein veel gemakkelijker te hanteren is. De Stealth (R) X biedt de mogelijkheid om de achteraandrijfverhouding onafhankelijk van de vooraandrijving op drie niveaus aan te passen: voorraad overtreft de voorkant 5,7% (inbegrepen bij kit), optie 1 biedt een een-op-een aandrijfverhouding voor naar achteren (apart verkrijgbaar), en optie 2 overtreft de voorkant 11,83% (inbegrepen bij kit).

De kracht van de banden wordt geleverd door driedelige telescopische aandrijfassen met een middengedeelte van geëxtrudeerd aluminium, universele aandrijfassen voor en gehard stalen ring- en rondseloverbrengingen. Met de Enduro GK-aandrijflijn is het leveren van nuttig en betrouwbaar vermogen geen probleem.

De Enduro GK-kit draait niet alleen om prestaties, maar ook om looks. De nieuwe voorgevormde kooi van Gatekeeper en panelen van polycarbonaat zijn de perfecte pasvorm voor een krachtige rock crawler of trailtruck. Het meegeleverde interieur met voorgevormde bestuurders- en passagiershoofden, samen met een gedetailleerd stickervel, geven de Gatekeeper-body een geweldig uiterlijk. De verwijderbare scharnierende carrosseriesteun maakt toegang tot de elektronica en het werken aan het chassis een fluitje van een cent, of het nu op het pad is of in de garage.

Met al deze geweldige functies verpakt in één doos, weten we dat de Enduro Gatekeeper Kit een krachtige rock crawler is die klaar is om het terrein te betreden - jij ook?

Bron: Element RC

Tags: Rock Crawler, ElementRC, #40110, Enduro Gatekeeper

Nieuws Rijden RC
  • 18 november 2020
  • By RC-redactie

Jumpshot MT Flux | HPI-Racing

HPI-Racing Jumpshot MT Flux 1:10 Monstertruck Sinds een paar jaar is de Jumpshot-line-up de perfecte manier om snel HPI-plezier te beleven in tuinen, onverharde wegen en skateparken over de hele...

Nieuws Rijden RC
  • 01 juli 2020
  • By RC-redactie

AMX Rock RCX8B Crawler | Amewi

Amewi AMX Rock RCX8B Crawler 1:8 Deze crawler in schaal 1:8 combineert een geweldige technologie met ingenieuze rijeigenschappen. Uitgerust met een massief 5 mm dik metalen frame, portaalassen,...