Nieuws

Visie & reglementen | Serpent nGT8 Cup 2018

Let op! Er zijn nog enkele kleine wijzigingen in opties en dergelijke gekomen!

Visie Serpent GT Cup

De Serpent GT cup is gestart om een simpele, leuke en betaalbare instap in de brandstof rc racerij te creëren. De Serpent GT cup richt zich met name op de beginnende rijder, maar ook gevorderden die op zoek zijn naar een raceklasse die draait om plezier en eenvoud zullen zich er thuis voelen.

Bij de Serpent GT cup staat het rijden voorop. Om rijders te laten ervaren hoe gaaf het is om met een nitro auto te rijden. De Serpent RC cup is een aanvulling op de al bestaande meer open race klassen voor de ervaren racer.

Om invulling aan onze visie te geven wordt er gereden met een Serpent Cobra GT Race roller, in combinatie met een betrouwbaar en simpel af te stellen 5 poort motor van het Italiaanse merk XRD. Verder zijn banden, uitlaatsysteem en body voor iedereen gelijk. Serpent investeert in de Cup door genoemde onderdelen tegen gereduceerde prijzen via de hobby winkels aan te bieden.

De optielijst is bewust kort gehouden en getoetst aan onze visie. Genoeg vrijheid om kleine individuele afstellingen mogelijk te maken, maar geen opties die je ‘verplicht’ bent te kopen omdat je anders niet meekomt. Alleen winnen is niet het doel van deze klasse, maar een gelijkwaardige competitie waar plezier en rijkunst voorop staat.

De Serpent GT cup wordt georganiseerd in samenwerking met de NOMAC, de Nederlandse Modelauto federatie, op de racedagen van de brandstof 1/10 klasse. De wedstrijden worden maandelijks gehouden van april tot en met september op 6 verschillende permanente rc circuits.

Serpent is al meer dan 40 jaar toonaangevend in de rc wereld op het allerhoogste niveau. Met de Serpent GT cup investeren we onze kennis en passie in nieuwe rijders in deze wereld.

Algemene informatie Serpent GT Cup 2018

Deelname:
De kosten voor deelname aan een wedstrijd bedragen €15,-
Wanneer de deelnemer zich op de race dag aanmeldt, zal hij/zij dit bedrag aan de organiserende club betalen.

Inschrijving:
Inschrijving voor de Serpent GT Cup kan uitsluitend via: www.myrcm.ch tot vrijdagavond 21.00 uur vooraf aan de wedstrijd. Na inschrijving ontvangt u e-mail waarin uw inschrijving wordt bevestigd.

Training en race:
De zaterdag voorafgaande aan de wedstrijddag zal er mogelijkheid zijn tot vrije training. De training is samen met de deelnemers aan de brandstof 1/10 klasse, en er zullen gescheiden rijtijden worden gebruikt zodat ook beginnende rijders veilig het circuit op kunnen.

Het globale tijdschema is als volgt:
Zaterdag : 10:00 - 17:00 Vrije training (Afhankelijk van club, info bij de club)
Zondag : 8:00 Deuren open
8:00 – 9:00 Aanmelden bij organisatie club
9:30 Rijdersbriefing
10:00 – 10:15 vrije training
10:30 – 17:00 Raceseries
17:20 – 17:45 Prijsuitreiking

Bovenstaand tijdschema is een voorbeeld. De organiserende club kan het uiteindelijke tijdschema aanpassen, mede afhankelijk van de opkomst. Zorg er in ieder geval voor dat je tussen 8.00 en 9:00 uur aanwezig bent.

Transponder:
Voor tijdregistratie wordt er gebruik gemaakt van een transponder. Gebruik van een personal transponder is verplicht. (MyLaps RC4). Mocht de rijder niet in het bezit zijn van een persoonlijke transponder dan kan er in sommige gevallen gebruik worden gemaakt van een club transponder. (Geef bij de inschrijving aan als u gebruik wilt maken van een club transponder). De Serpent GT Cup organisatie kan niet garanderen dat er club transponders aanwezig zijn bij een club. Neem voor de zekerheid contact op met de club.

Onderdelen:
Daar waar mogelijk zal er elke wedstrijd een noodvoorziening voor onderdelen aanwezig zijn.

Weersverwachting:
De Serpent GT Cup wedstrijden gaan in principe onder alle weersomstandigheden door. Deelname is voor eigen risico. De organiserende club kan de wedstrijd staken mochten de weersomstandigheden zo slecht zijn dat dit gevaar op kan leveren voor de deelnemers.

Versnaperingen:
Alle RC-clubs die wij bezoeken zullen voorzien zijn van een kantine waar men terecht kan voor eten en drinken. Toiletten zijn op elk circuit aanwezig. Op de zaterdag kan de kantine gesloten zijn.

Camping en overnachtingen:
Bij sommige clubs bestaat de mogelijkheid om te kamperen. Zo niet, dan is er wellicht een andere vorm van onderdak in de buurt van het circuit aanwezig. Informeer hiernaar bij de RC clubs.

Reglementen:

Facebook is de primaire nieuws verstrekking.

Bron:

Facebook nGT8 Cup

Serpent

 

 

Tags: Serpent, nGT8 Cup, Reglementen

Nieuws Rijden RC
  • 28 december 2020
  • By RC-redactie

SR10 Dirt Oval RTR | Team Associated

Team Associated SR10 Dirt Oval RTR 1:10  Vaak in de mainstream over het hoofd gezien, is dirt track-racen één van de meest opwindende vormen van een autobandenverbrandende actie. Wedstrijden worden...