Nieuws

CAT XLS Masami, Intro deel 1 | Schumacher

We worden de laatste jaren overspoeld met heruitgaves van modellen waar veel RC liefhebbers als tiener van droomden, en toen niet, maar nu wel het geld voor hebben, om het alsnog te bouwen. Commercieel is dit dus best slim van de fabrikanten.

Eerlijk toegeven, ik ben niet van de re-releases, en ben nog nooit in de verleiding gekomen. Maar toen het Engelse Schumacher afgelopen winter in Neurenberg groots de re release van de WK winnende CAT uit 1987 aankondigde, begon het toch te kriebelen. We hebben direct een model aangevraagd voor een testverslag.

 MG 9423

En dan gelijk maar de tweede bekenning; destijds heb ik gereden met de grote concurrent van de vierwielaangedreven CAT XL, de PB Mini Mustang. Reden? De PB reed voor de clubracer beter dan de nerveus rijdende CAT. Twee jaar later heb ik dit goed gemaakt met het Engelse merk, met de Schumacher TopCat en de Cougar, beide 2WD buggy’s.

Na een lange periode van stilte over de uitgave datum, ontvingen we half juli een bol staande doos van de CAT XLS Masami. We gaan deze de komende dagen bouwen en er uiteraard mee rijden en plaatsen het verslag op de ModelAction site.

De eerste indrukken:
- Door de body, onderbody, en snaarbescherming zit er veel lexan in de doos
- De glasvezelplaten zijn erg dun
- De moderne handleiding is stukken beter dan het origineel
- Alles zit keurig verpakt in goed gelabelde zakken
- Leuke gadgets zijn de CAT pen en het certificaat

Hierbij alvast een paar foto’s van de inhoud van de doos!

Schumacher RC Racing

Tags: Off-road, 1:10, Schumacher, CAT XLS Masami

Nieuws Slotrace
  • 12 mei 2020
  • By Slot-redactie

Sauber C9 | Slot.it

Slot.it CA061 Sauber C9 Norisring 1987 De Sauber Mercedes C9 was een groep C raceauto, gebouwd door Sauber in samenwerking met Mercedes-Benz. Chassis was voornamelijk een monocoque van aluminium, met...

Nieuws Rijden RC
  • 12 mei 2020
  • By RC-redactie

RR10 Bomber | Axial

Axial RR10 Bomber 1:10 4WD RTR Voor de originele RR10 Bomber 4WD RTR werkte Axial samen met de eigenaar van Bomber Fabrication en tweevoudig King of Hammers-rockraceskampioen Randy Slawson. Naast de...